
Wireless Office, עם שליטה מאובטחת על 100% מתשתיות התקשורת, כולל מתגים, נקודות גישה, Firewall, מצלמות וסנסורים, באמצעות פלטפורמה אחודה בענן, התומכת גם בצמיחת החברה לאתרים נוספים.
יוניקורן בצמיחה: האתגרים
חברת הסייבר קריפטו Fireblocks, מגנה על ארנקים דיגיטליים
ומעניקה מענה מאובטח בעולמות הקריפטו ונכסים דיגיטליים מבוססי טכנולוגיית בלוקצ'יין כמו ביטקוין, NFT ועוד.
״אנחנו ה-SWIFT של עולם הקריפטו בתחום הביטחון הטכנולוגי. אנחנו גאים להיות החברה הישראלית המובילה, שנמצאת בחזית העולמית של הפתרונות לאיומים על נכסים דיגיטליים.
מבחינת תחומי המיקוד של החברה זה יכול להיות כל דבר. בכל מקום בו הטכנולוגיה מתקדמת ומספקת חוויות וירטואליות, או יוצרת סביבה תרבותית ועסקית חדשה, אנחנו נמצאים כדי להפוך את החוויה לבטוחה. זה יכול להיות בתחום האומנות, או העברת כסף, טוקנים, ואולי בעתיד הלא רחוק גם חוזים" מספר איציק קריקוב, דירקטור SecOps ו- IT בחברת Fireblocks.
"הצמיחה המואצת, החזרה לעבודה במשרדים, המעבר לבניין חדש ופתיחת סניפים ברחבי העולם, יצרה לנו אתגרים וצורך לתת מענה רשתי ומאובטח ברמה הגבוהה ביותר.
הדרישה שלנו הייתה לרשת מהירה, מאובטחת וחכמה, עם ניהול ממקום מרכזי לכל רכיבי התקשורת, התראות לכל אקסס פוינט, לקמפוסים, לרשתות, בכיסוי מקצה לקצה".
לדברי בני מנחם, סמנכ"ל לקוחות בחברת CYBERcom ״ל-Fireblocks היו דרישות ברורות ואתגרים טכנולוגיים, שדרשו מענה הולם. עם התחלת הפרויקט נתקלנו באתגרים רבים, חלקם נבעו מהעובדה שהמדינה הייתה בסגר ונדרשנו לתכנן את הפתרון על סמך תכנון אדריכלי בלבד, ולעמוד בלוחות זמנים לא פשוטים, בגלל חוסר יציבות בשרשרת האספקה והלוגיסטיקה שהייתה ועודנה מאפיינת את הענף הטכנולוגי".
תום כהן, מנהל ההפצות והערוצים העסקיים ב- Cisco ישראל הוסיף ואמר "Fireblocks הציבה דרישה לרשת תקשורת ארגונית, דינמית, מאובטחת, וסקלבילית. תכונה הרלוונטית לכל ארגון, במיוחד בכלכלה של היום, שכן התקשורת היא חלק מליבת הארגון, וצריכה לצעוד עם החברה, לתמוך ברציפות העסקית, באתגרים ובדינמיות של החברה.
Fireblocks היא דוגמה מעולה לחברה שהגיע אלינו עם אתגר מיידי של הקמה ומעבר למשרדים חדשים, ובו בזמן היה חשוב לה לראות מספר צעדים קדימה. כלומר לא רק מענה על הצורך הנוכחי אלא כ- Enabler לאתגרים העתידיים של החברה, כמו למשל מעברים, תוספות של משרדים, פתיחת סניפים במקומות מרוחקים, אינטגרציות API למערכות ארגוניות אחרות ועוד".
הפתרון: שילוב הכרחי של אבטחת מידע ורשת
"המומחיות שלנו ב- CYBERcom היא אינטגרציה של מערכות אבטחת מידע ומערכות פיזיות, לכן המלצנו על Cisco Meraki, פתרון פלטפורמה המספק מענה תקשורתי מאובטח מקצה לקצה: פריסה מהירה, התקנה פשוטה, ניהול מרכזי בענן, תשתית מתקדמת, אבטחת מידע, קלות תפעולית, יכולת גדילה וממשק לאפליקציות אחרות.
ברמת אבטחת המידע, כל ההתראות מגיעות למרכז SOC – מערכת ניטור ובקרה חקירה של אירועים. הפלטפורמה יודעת להתריע בצורה ממוקדת ומוגדרת, באופן מאוזן, מבלי ״לשתק״ או להעמיס בהתראות וחסימות של העבודה עצמה״.
ליאון פינקלשטיין, מנהל מוצר Cisco Meraki, במחלקת ניתוב ובקרת תשתיות של Cisco מסביר מדוע מעל 630 אלף לקוחות ברחבי העולם בוחרים בפלטפורמה. ״מדובר בפתרון הוליסטי מבוסס ענן, הכולל חמש מערכות חכמות משולבות ומנוהלות בממשק ניהול מרכזי: מפתרון אבטחת מידע פיזי, הכולל למשל את מערכת אבטחת הדלתות ועד יכולות AI הכוללים למשל הצלבה בין אדם לתמונה."
מבחינת רמת השירות מדובר במערכת שיודעת לפנות ללקוח בצורה פרואקטיבית, מעבר להגדרות שהוקצו לה כמערכת בענן ולהדריך את הלקוח כיצד לתפעל אותה ולהתמודד עם תקלות. ה- Vision של Cisco Meraki הוא אוטונומיה מלאה של הפעילות בארגון. Cisco Meraki היא פלטפורמה שמאפשרת סביבת עבודה היברידית, שעובדת עם כל אחת מספקיות הענן הגדולות הקיימות ולכן אין ממש צורך להתחבר ב- VPN…"
"כל התכונות הללו מתורגמות לשורה תחתונה בחיסכון של כ-90% מעלויות התפעול והניהול" אומר כהן. "הדבר מקבל משנה תוקף כאשר חברה מגדילה את הפעילות לאתרים חדשים או צריכה פתרון דינמי. אנחנו מציעים ללקוחות שלנו לא רק פתרון מלא לצורך של היום אלא גם מענה אדפטיבי לכל אתגר שיציבו בפניהם ברמה העסקית והארגונית".


